“Bármi egyedivé tesz egy zenekart, ha abban szívvel-lélekkel benne van mindenki” – bemutatkozik a Thomassy Party Band

A Thomassy Party Band 2013-ban alakult, Tomázy László hívta életre. Főleg esküvőkön, rendezvényeken lépnek fel partyzenekarként. Mára már a nevüket országszerte megismerték, egyre több fellépésük van Békés megye határain kívül is. Bár a koronavírus-járvány negatív hatásait ők is megérezték a saját bőrükön, mégis bizakodva tekintenek a jövőbe. Az énekesnőjükkel, Szabó Anitával beszélgettem.

Viharsarki Kanapé: Mit érdemes tudni a zenekarról?
Szabó Anita: Az alapzenekar 2013-ban alakult Tomázy Laci indíttatásából. Főleg esküvőkön, rendezvényeken lépünk fel partyzenekar titulusban. Az alakuláskor még teljesen más zenészek játszottak a zenekarban, a jelenlegi formációról viszont elmondható, hogy egy stabil, jól együttműködő csapat. Maximálisan családtagként tekintünk egymásra ez megkönnyíti a közös munkát is, van négy fogadott Papám és egy Öcsim. Szeretem őket.
Körülbelül 500 dalos folyamatos bővítés alatt álló repertoárral rendelkezünk,  követjük a mai slágereket és igyekszünk Thomassy stílusban előadni. Volt rá példa, hogy egy bizonyos dalt kért az ifjú pár, nálunk nem szerepelt műsorban, de a színpad mögött az akkordokat lelesve összeraktuk a vacsora utánra és hatalmas bulit csináltunk. Életem egyik legmerészebb pillanata volt. Megérte látni azt a közel 200 embert ugrálni egy pár legszebb napján. Számunkra az emberek hangulata a legnagyobb kritika.

VK: Miként kerültél velük kapcsolatba?
SzA: Egy ideje már a zeneszakmában tevékenykedek, voltam már tehetségkutató műsorban szereplő vagy vidéki versenyen zsűritag, viszont a kislányom születése után az éneklés főleg a babaszobában maradt a maga varázslatával. Miután Zoé óvodába ment, én is vágytam a ritmusra, azokra a jó élőzenés próbákra.

Aki benne van vagy volt, sose fogja tudni elengedni ezt a világot, és ez így van rendben.

Szerencsére a párom egy támogató típus, kétség sem fért hozzá, hogy újra belevágok a zenélésbe.
Egy nyáron több formációban is kipróbáltam magam, míg egy nap Laciék ajánlata annyira tetszett, hogy nem tudtam nemet mondani annak ellenére, hogy soha nem volt közöm a partyzene fogalmához. Részükről a megkeresés egy vicces történet, de egy nagyszínpados koncert előtt két héttel találtunk egymásra. Aztán kiadtak hirtelen 80 dalt megtanulni. Komolyan. Végül Laci felesége egy próbára házi pizzát hozott nekünk kávéval, üdítővel.
Máskor Romániában jöttünk össze mert pár tag a csapatból kint él. Képzeld el, ahogy ott ülünk a teremben, fáradtan sok-sok óra gyakorlás után és jön egy ilyen kedves meglepetés. Ott azt éreztem a helyemen vagyok, és ebben fontos szerepet játszott az a pizza vagy egy aradi grill party. Családot kaptam picit máshogy.

VK: Mi tesz egyedivé egy partizenekart?
SzA:
Bármi egyedivé tesz egy zenekart, ha abban szívvel-lélekkel benne van mindenki. Nyilván az egyik legfontosabb az egyedi hangzás, az előadásmód, a hangulat amit biztosítunk. Viszont ha elmegyünk egy lakodalmat csinálni, tudom azt, hogy nem szolgáltatóként tekintenek ránk, hanem a legjobb szolgáltatóra és barátra, akik életük legszebb éjszakájáért felelősek, és ez a felelősség kihatással van a profi munkára is.
Saját hang, fény és füsttechnikai felszerelésünk van, saját próbaterem, kisbusz és még sorolhatnám. Ez a zenekar nem csak hobbi, ebben a srácok felől 30 év tapasztalata van.

VK: A koronavírus a zenészek és előadóművészek mindennapjait alaposan átszabta. Ti milyen évet tudhattok a hátatok mögött?
SzA: Az év elején még hatalmas reményekkel indultunk, a naptár tele volt, nem volt az évre szabad hétvégénk. Aztán hirtelen betört ez az élethelyzet és az egész szakmát rántotta magával egy ismeretlen szituációba.
Vettük az akadályt, egyeztettünk, pihentünk, online próbát tartottunk. Ahogy újra lehetett rendezvényeket és lakodalmat tartani, teli lett a naptár, másokkal ellentétben mi nagyon szerencsések voltunk és szép idényt zártunk. Látjuk ,hogy a következő években mire lesz igény, tudtunk gondolkodni és lépni.

VK: Milyennek ígérkezik a 2021-es évetek?
SzA:
Egy szóval fogalmazva ; Izgalmasnak. Az esküvői szolgáltatók között kivívtunk egy ismertséget, a Békés megyei zónából erősen kilépve már országosan keresnek és foglalnak Minket, szolgáltatásaink is bővülnek mint a repertoárunk,  illetve jómagam is egy kreatív részébe harapok a szakmának, de ez utóbbi a jövő zenéje.

VK: Hogy tudják veletek felvenni a kapcsolatot?
SzA:
Bármilyen social media felületen a Thomassy Party Band zenekarra keresve, ahol rengeteg naprakész információt osztunk meg természetesen az elérhetőségek mellett. 

Fotók: Thomassy Party Band Facebook-oldala