Vészabó Noémi: A festmények ünneppé tehetik a hétköznapokat

A napokban Vészabó Noémi festőművész alkotásai között is barangolhattak a művészetbarátok online a Maradj otthon! Fesztivál egyik programjaként – olvasható a HírTV oldalán.

veszabon

Bár most nélkülöznünk kell a kiállítótereket és múzeumokat, a Maradj otthon! Fesztivál programjainak köszönhetően a kulturális élet eseményei  jönnek el hozzánk a világháló segítségével. Nemrégiben az érdeklődők Vészabó Noémi színes, lüktető és nőies alkotásait ismerhették meg.

Mielőtt a kiállítás képei egyesével feltűntek volna a videóban, a művész  tárlat vezetőként kiemelte, hogy ezekben

a nehéz időkben még nagyobb szükség van a művészetre, a festmények ünneppé tehetik a hétköznapokat.

Majd hozzátette, hogy a veszedelmek idején a lelkünkkel is védekezünk.

A nyolcperces klipben  Pálinkás Gergő zenéje csendül fel és Micheller Myrtill énekel. Az operatőr-vágó Pánovics Rajmund volt, művészeti vezető Farkas Viktória, a rendhagyó kiállítást  pedig Dézsy Zoltán rendezte – írta a portál.

Vészabó Noémi írói munkásságával már a Viharsarki Kanapé blog olvasói is megismerkedhettek. A Szereni egyszer bolondukásig és a Titok, nem titok című novellásköteteiről interjúban vallott a szerző.

De Dézsy Zoltán rendező neve sem lehet ismeretlen a követők között, mivel ő az a dokumentumfilmes, akit már évtizedek óta lázban tart a Seuso-kincsek rejtélye, és a titokzatos leletek történetét nem hagyta feledésbe veszni.

Hír TV/Facebook