Az őszi szünetben sem volt üres a makói sportcsarnok

Regionális felkészítő aerobik versenyt rendeztek pénteken a makói Erdei János Városi Sportcsarnokban. A megmérettetés a jövő évi Diákolimpiárára való felkészülés jegyében zajlott. A házigazda Makó Budo Klub Aerobik Szakosztályának tagjai hozták a formájukat, hiszen minden kategóriában jól szerepeltek. 

aerobikmako1

Aki az őszi szünet utolsó hétköznapján a város sportéletének központja mellett haladt el, az színes ruhákba öltözött aerobikos lányokkal és menő trikós fiúkkal futhatott össze. Közel 60 versenyzővel idén is megrendezték Makón azt a regionális versenyt, amelyet három éve indítottak el azzal a céllal, hogy a gyerekek még a Diákolimpia előtt nagyobb közönség előtt is összemérjék tehetségüket. A táncosok több kategóriában és versenyszámban indulhattak. Ezt a lehetőséget a házigazda Makó Budo Klub Aerobik Szakosztálya is kihasználta. Mint Pósa Mónika szakosztályvezetőtől megtudtuk, ebben az évben nagyon sok pici versenyzője van, akik most mind bemutatkoztak, közülük többen először próbálták ki magukat egyéniben.

Az orosházi mellett a szolnoki aerobikosokkal is évek óta jó kapcsolatot ápolnak a makói lányok. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapatból a régiós felkészítőn mintegy húsz versenyző mutatkozott be. Edzőjük, Rehó-Antal Zsanett fontosnak tartja ezt a megmérettetést, hiszen az éles diákolimpiai szezon előtt még itt fel tudják mérni az esetleges hiányosságokat.

A verseny után mindenki örülhetett, hiszen függetlenül attól, ki milyen helyezést ért el, aranyéremmel térhetett haza. A makóiak közül egyéniben Csapó Laura, Németi Zsófi, Baranyi Luca, Debreczeni Anita és Debreczeni Dalma nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Képek forrása: Erdei János Városi Sportcsarnok

Dani