Déli összetartás – a Pécsi Sörfőzde a főszponzor

A Pécsi Sörfőzde a XVI. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főtámogatója!

pecsi_sorfozde0_a

Pécsett működik hazánk legrégebb óta folyamatosan működő sörgyára, az 1848-ban alapított Pécsi Sörfőzde. A vállalat sörmárkái, a Szalon Sör, a Szalon Barna, a Pécsi Sör, az Ottakringer Spezial méltán népszerűek a sörbarátok körében.

A Pécsi Sörfőzde és a Bora Kft. – a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé szervezője – között, már korábbról, az 1990-es évek közepétől datálódik a kiváló kapcsolat és együttműködés, amelynek jó alapot adott és ad, hogy Békés megyéből származott el a Pécsi Sörfőzde többségi tulajdonosa, a Wenckheim család.

Az idén tizenhatodik alkalommal megrendezett fesztiválon számos sörkülönlegesség mellett a Pécsi Sörfőzde – mint főtámogató – márkái kiemelt helyen fognak szerepelni, sok helyen lesznek kóstolhatóak és kaphatóak.

17

A Sörfőzde számára különösen fontos és ünnepi ez az együttműködés, hisz ez év februárjától – sörök közül – elsőként a Szalon Sör, a Szalon Barna Sör lett jogosult a Magyar Termék tanúsító védjegy használatára, amely márkák természetesen majd a sörfesztiválon is kaphatók lesznek. Mindemellett a Szalon Sör további elismerését is mutatja, hogy az idén 109 éves márkát ez év februárjában felvették a pécsi értéktárba!

A rendezvény szervezői számára fontos a magyar gasztronómiai hagyományok és értékek ápolása, a hazai és regionális ételkülönlegességek, mint a csülkösételek és a hazai sörkultúra középpontba állítása. Ebből következik, hogy a Pécsi Sörfőzde kiváló sörei, Magyar Termék tanúsító védjeggyel rendelkező márkái méltóképpen kapcsolódnak ehhez az országosan is elismert gasztronómiai és kulturális nagyrendezvényhez, és joggal foglalnak el kiemelt helyet a fesztivál sörkínálatában.

Képek forrása: Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé hivatalos oldala, soralatet.misi.eu