A BMX gyulai fenegyereke – interjú Kempf Zozóval

Jó pár éve nem cseng senkinek sem ismeretlenül Kempf Zozó neve annak, aki egy kicsit is figyelemmel követi a megyei és országos extrémsport életet. A fiatal gyulai fiú nemrégiben pedig egy világbajnoki első hellyel is gyarapította elismeréseit. A BMX sportról, eddigi eredményeiről és jövőbeli terveiről kérdeztem.

zozo4

Viharsarki Kanapé: Hogy akadtál rá erre a sportra? Mióta tart a szerelem?
Kempf Zozó:
2009-ben láttam egy picit eltérő biciklis videót, majd később BMX-eseket is láttam, és igazából így kezdődött minden. 2010-ben megkaptam az első BMX-emet és azóta tart a szerelem.

VK: Hol tudtál gyakorolni egy olyan sík vidéken, mint a miénk?
KZ: Megfelelően megépített pályák mellett szinte mindegy, hogy milyenek a földrajzi adottságok, tehát egy pálya elég a megfelelő gyakorlásra, ami pont abban az évben épült Gyulán, amikor elkezdtem BMX-ezni. Nagyon szerencsém volt, hogy a városunkban pont létrehoztak egy jó minőségű skateparkot.

VK: Van olyan a társaságodban, aki a kezdetek óta veled tart és aktívan űzi ezt a sportot?
KZ: Amikor elkezdtük akkor nagyon sokan űzték ezt a sportot, de mára sajnos az “akkori csapatból” csak ketten-hárman maradtunk akik nagyjából aktívan csinálják.
Vannak akik más hobbit/sportot választottak, és vannak akik külföldre költöztek. Úgy érzem, hogy most mintha fellendülőben lenne picit ez a sport is, új srácok kezdenek el bmxezni Gyulán, és remélem újból többen leszünk majd.

Zozo1

VK: Eddig milyen hazai és nemzetközi eredményeket zsebeltél be? Melyikre vagy a legbüszkébb?
KZ:
Sok dobogós helyezést értem el a eddigi versenyeimen, de a legjelentősebb eredményeimhez tartozik külföldön a BMX Világbajnokságon elért első hely, valamint itthon a Magyar Bajnokságbanprofi kategóriában elért első helyezés.
Egyértelműen a Világbajnokságon elért első helyezésre vagyok a legbüszkébb! 🙂

VK: Volt-e valaha komolyabb baleseted?
KZ: Sokan azt gondolják, hogy mennyire veszélyes ez a sport, de meglepően ugyanannyi esély van egy focistának is lesérülnie, mint nekünk. A legkomolyabb sérülésem egy kisujjtörés volt.. szerencsére!

VK: Lassan pályaválasztás elé kerülsz. Hogy képzeled a jövőd? Hogy tudod majd a sportot összehozni egyéb teendőiddel?
KZ:
Jelengleg Budapesten az IBS (Nemzetközi Gazdasági Főiskola) tanulója vagyok, szóval szeretnék gazdasági körökben elhelyezkedni, és remélem minél több időm lesz a sportomat az egyéb teendőim mellett csinálni. A legjobban úgy lehetne összehangolni a kettőt, ha lenne egy saját pályám ahol a szabadidőmben gyakorolni tudok.

VK: Kiknek ajánlod az extrém sportokat?
KZ: Az extrémsportokat mindenkinek tudom ajánlani aki szereti az adrenalint, és felakarja dobni az unalmas hétköznapjait, valamint azoknak is akik nem az átlagos sportokat szeretnék csinálni, és szeretnének egy picit kitűnni a “tömegből”.

zozo3
VK: Meddig lehet ezen a területen helyt állni?
KZ: Igazából rengeteg olyan profi BMX-es van, aki 40 év fölött is űzi ezt a sportot, szóval én úgy látom hogy addig, amíg az ember szereti csinálni azt amit csinál.
VK: Legközelebb mikor vár rád komolyabb megméretettés?
KZ: Az itthoni szezon tavasszal kezdődik, de én jövőre szeretnék minél több külföldi versenyre eljutni és bizonyítani. Egyenlőre nincs belátható távolságban verseny, de szerintem február körül lesz.
További sportsikereket kívánok ezúton is Zozónak!
Képek forrása: Kemp Zozo Facebook oldala
Mia