Ízek találkozása: kolbászos lecsó Rákóczi-módra

Ahány ház, annyi szokás, annyi recept, annyi mondás. Egy biztos, aki már kóstolta, mind a tíz ujját megnyalja Rákóczi Feri kolbászos lecsójától, mi pedig megosztjuk veletek a titkos receptet.
Rákóczi

A nyár folyamán a az újjáéledt Kolbászos Lecsófesztiválon a látogatók a CsabaParkban is megbizonyosodhattak afelől, hogy a pofonegyszerűnek számító lecsó egy kis csabai kolbásszal vagy tarhonyával megbolondítva milyen laktató és finom eledel.

De ahogy az az alábbi sorokból kiderül a Békés megyei kötődéssel bíró Rákóczi Feri műsorvezető, a fesztivál egyik házigazdája sem egy elveszett lélek a konyhában. Következzék most az ő kolbászos lecsó receptje:

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg szalonna
  • 4 tv paprika
  • 2 paradicsom, lehetőleg rendes, napon érett, lédús
  • 20 centiméternyi gyönyörű, ízes, csodálatos csabai kolbász
  • só, bors, pirospaprika
  • a díszítéshez petrezselyem

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rádobjuk a karikázott vöröshagymát. Ha üvegesre dinsztelődött, hozzátesszük a kimagozott, karikára vágott paprikát, a szeletelt fokhagymát és a paradicsomot. Aki nem szereti a felkunkorodó paradicsom héját, az hámozhatja is, de szerintem nem kell. Mehet hozzá egy csapott kiskanálnyi pirospaprika, bors. Sózni egyelőre nem kell, mert a szalonna és a kolbász is sós, fűszeres. Néhány perc után tegyük hozzá a karikázott kolbászt, rotyogtassuk még három percig. Turbózhatjuk tojással, de úgy az igazi, ha kicsit megszórjuk petrezselyemmel, és friss fehérkenyérrel esszük.

Rákóczi Feri és Főzős Ádi kolbászos lecsó készítése megtekinthető a Youtube Ebédszünet csatornáján.

Kép forrása: hir6.hu

Advertisements