Zajlik a nyári táborszezon

A Magyar Aikido Sportért Alapítvány és a Makó Budo Klub több évtizedes múltra visszatekintő edzőtáborokat szervez és támogat. 2015 nyarán is számos lehetőségük volt a táborozni vágyóknak.

A nyár legelső gyerektáborát a hagyományokhoz híven Székkutason szervezték meg az iskola befejeztével. A táborban a gyerekek a különböző edzésformák mellett belekóstolhattak a félnomád életmódba is. Sátort állítottak, rőzsét gyűjtöttek, tábortüzet raktak és éjjeli őrséget szerveztek. Az edzéseket Márton Imre 5. danos aikido mester vezette.

szekkutas_gyerek001

A gyerektábor után a felnőttek is megtartották június 19-21. között hagyományos edzőtáborukat sensei Héjja László tanyáján. Az idei évben is több küzdősportba és harcművészetbe nyerhettek betekintést a táborozók. Egy ezüsttőr díjat is kiosztottak a legjobb küzdőszellemű aikidósnak, Rigó Tamásnak (Kalocsa).

A székkutasi felnőtt edzőtábort követően, július 2-5-ig az idén 10 éves Karcagi Aikido Egyesület szervezésében a IX. Nagykun Aikido Edzőtábor adott helyet Karcagon az edzésre vágyóknak.

A nyár zárásaként Makón augusztus 19-23. között tartották a 2015. évi Nyári Nemzetközi Budo Edzőtábort, ahol hazai és külföldi oktatók is vezettek edzéseket.