A város ünnepe lesz a Csaba Napok

Békéscsaba egyik legújabb turisztikai látogatóközpontjában, a CsabaPark területén színes programokkal várják a látogatókat a Csaba Napokon 2015. július 11-én, szombaton és július 12-én, vasárnap a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt., a Frankó Produkciós Iroda és a CsabaPark közös szervezésében.

Csaba Napok szóró

A rendezvény első napjának délelőttjén a CsabaPark Rendezvénycsarnoka ad otthont az I. Csaba Baba Találkozónak, ahol az Okosodó-térben egészségügyi és pszichológiai előadások hangzanak el. Ezzel párhuzamosan Dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő, tanácsnok tájékoztatót tart a Csaba Baba-programról. A Mozgolódó-teret olyan változatos sportprogramok színesítik majd, mint hastánc, zumba vagy aikido bemutató. A jó hangulatról Pasenko bohóc és a Dobszerdások gondoskodnak. A fentieken túl bababörze és Mesepavilon várja a kilátogatókat. Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal települ ki a Békéscsabai Réthy Pál Kórház és véradásra is lehetőség nyílik a Békéscsabai Területi Vérellátó jóvoltából. A gyerekek közelebbről megismerkedhetnek egy rendőrautóval és egy tűzoltóautóval is.

A szórakoztató programok délután 16 órakor veszik kezdetüket a Rendezvénycsarnok előtti téren felállított nagyszínpadon. Sztárvendégeink: a Rising Star-ból ismert Athyna (Szabó Anita), Dobrádi Ákos (TNT), Wolf Kati és Feke Pál. Az estét retródiszkó zárja, ahol DJ Oszi pörgeti a korongokat.

Csaba Napok plakát

Első alkalommal keresik a Csaba Napok Szépét! A szépségversenyre július 3-áig, péntekig várjuk a 16 és 26 év közötti hölgyek jelentkezését. Az előválogató időpontja és helyszíne: Csabagyöngye Kulturális Központ – Panoráma-terem, 2015. július 3., péntek, 18 óra

A versenyről senki nem távozik üres kézzel! Értékes ajándékokkal jutalmazzuk a helyezetteket! A fődíj egy utazás lesz!

Hagyományteremtő szándékkal szervezzük meg idén a Csabaiak és a Békéscsabáról elszármazottak világtalálkozóját. A kellemes hangulatú, svédasztalos vacsorával egybekötött estén első ízben adományozunk díjat Békéscsaba jó hírének öregbítéséért.

Mindkét nap bemutatkoznak a közönségnek a Csaba nevű települések csoportjai.

Július 12-én, vasárnap a jó hangulatért Bódi Guszti és a Fekete Szemek valamint a Mediterrán zenekar felel majd.

Szombaton és vasárnap INGYENES ugrálóvár, vidámpark, gyermekprogramok, játszóház, gasztronómiai ételkülönlegességek és meglepetések várják vendégeinket.

A kétnapos rendezvény legfőbb célja, hogy összehozza Békéscsaba és valamennyi Csaba nevű település értékét és értékteremtő közösségét. A programok sorában megelevenedik Csaba királyfi legendája is.

A sajtótájékoztatón Hanó Miklós alpolgármester többször is kiemelte, hogy a CsabaPark jelenleg még nincs teljesen kész. A második ütem beruházásait reményeik szerint ősszel kezdhetik el. A jövő évben kiteljesedő munkálatok során olyan rendezvényszíntereket is szeretnének kiépíteni, amely még vonzóbbá teheti majd a parkot a látogatók szemében. A parkerdőben a szánkozó dombra és a csónakázó tó környékére kívánnak összpontosítani.

Képek forrása: Frankó Produkciós Iroda