“A kulcsszó a munka!” – interjú Vastag Csabával

Vastag Csabát a közönség pár évvel ezelőtt az X-Faktor című tehetségkutatóban ismerhette meg. A fiatal énekes karrierje azóta töretlen, folyamatosan hallani munkásságáról. Békéscsabán a sörfesztivál második napján, június 12-én, pénteken lépett fel Ákos előtt. A koncertet követően beszélgettem vele a tehetségkutatókról, a magyar könnyűzenei életről és a jövőbeli terveiről.

VCS1

Viharsarki Kanapé: Milyen élményeid kötődnek Békéscsabához?Vastag Csaba: Többször jártam már itt. Szeretem a várost és az itt élőket egyaránt. Most is nagyon hálás közönség gyűlt össze a koncertemre és csodálatos élményekkel ajándékozott meg.

VK: Milyennek ítéled meg a magyar könnyűzenei életet?
VCs: Nagyon nehéz és szeszélyes, folyton változó, komoly alkalmazkodóképességet igényel. Ha előrehaladsz kicsit, és visszanézel, addigra sokszor teljesen átrendeződnek a dolgok. Ugyanakkor nagyon izgalmas terep, ahol helyt kell tudni állni. Tele van kihívásokkal, és én ezt nagyon élvezem!

VK: Tehetségkutatók követik egymást a különböző tévécsatornákon. Mi a titkotok nektek, akik a színpadon tudtok maradni? Mert sokan eltűntek az elmúlt esztendőkben a showbiznisz világából.
VCs: A kulcszó a munka. A munkán nem lehet spórolni. Dolgozni kell egész nap. Mert az, hogy valaki bekerül egy ilyen műsorba nem jelenti azt, hogy minden kapásból az ölébe hullik. A tehetségkutatók csak egy lehetőséget nyújtanak, az igazi sikerért keményen meg kell dolgozni!

VK: A nagyobb zenei fesztiválokon ritkábban találkozni az amúgy felkapottabb magyar előadók neveivel. Ennek mi az oka?
VCs: Ez nem teljesen így van. De az tény, hogy egy nagyobb zenei fesztiválon másabb igényeket is ki kell elégíteni és a külföldi fellépők számítanak sok esetben inkább húzónévnek. Magánemberként is fontosnak tartom, hogy megforduljon egy zenész ilyen rendezvényeken, mert mindig lehet újat tanulni egymástól.

VCS2

VK: Testvéreddel, Vastag Tamással milyen szinten dolgoztok együtt?VCs: Egyáltalán nem. Ő színházban dolgozik mostanában, az lett az ő igazi közege. (Vastag Tamás Békéscsabán is játszott többek között a Monte Cristo grófjában – szerk.) Jelenleg is musicalekben játszik. Szoros továbbra is a kapcsolatunk. Számomra igazi ajándék, hogyha egy-egy koncerten találkozunk.

VK: Téged mennyire érintett meg a színház vagy a filmek világa?
VCs: A filmezés egyre inkább. A színházat is nagyon szeretem, de az egy sajátos műfaj, egy más világ, ahol minden este meg kell újulni, minden este át kell szellemülni egy-egy szerep kedvéért. A filmezés egy kötetlenebb tevékenység, hozzám inkább az áll közelebb.

VK: Miként látod az életed öt vagy tíz év múlva?
VCs: Sehogy, bármilyen furcsán is hangzik. Sosem tervezik semmit előre. De remélem, hogy akkor is ott fogok állni teljes erőbedobással, ahol most!

Képek forrása: Vastag Csaba Facebook oldala

   Mia