IGAZÁN várja Békéscsaba Ákost!

A több mint 27 éves töretlen zenei pályafutást felmutató Ákos legutóbb két éve, 2013-ban ugyancsak a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé keretén belül örvendeztette meg a közönséget egy utánozhatatlan látvány- és hangzásvilággal bíró koncerttel. Most 2015-ben sem int búcsút az Igazán turnén a szintirockos hangzásnak, az új dalok mellett régebbi szerzemények feldolgozásai is felcsendülnek majd.

2015 - Poster - A2 - Bekescsaba 3

Ákos legújabb lemeze, az Igazán rövid időn belül platinalemezzé vált, a legutóbbi dal, az Ébredj mellettem pedig első helyen nyitott a MAHASZ-listán már a megjelenésének napján. A 2012 nyarán útjára indított, majd 2013 augusztusában a SZIN-en véget ért 2084 turné pedig ország határon belül és túl is teltházzal ment. A rajongók Londonban, Brüsszelben és Párizsban is tombolhattak a nyolcvanas évek hangzásvilágát 21. századi köntösbe bújtató koncerteken.

2015-ben a közönséget már elvarázsolta Pécsett, Zürichben, Londonban és Zalaegerszegen. A fesztiválszezont mondhatni, hogy a csapat Békéscsabán nyitja: június 12-én, pénteken este 21 órától lehet bárki részese annak a hazánkban egyedülálló koncertélménynek, amelyet Ákos zenésztársaival, Lepés Gábor, szintetizátorossal, Bánfalvi Sándor dobossal és Bonanza-alapító szerzőtársával, Hauber Zsolttal varázsol a színpadra.

Dalai megértéséhez és befogadásához kellő nyitottság, lelkület és némi háttértudás is szükséges. Ezek nélkül egyesek elvontnak, érthetetlennek titulálhatják a szerzeményeket, amelyek között jócskán akadnak olyan darabok, amelyek központi témája a hit, a vallás.

Ákost az elmúlt évtizedekben sokan támadták, de ő sose félt kiállni mindazon elvek és eszmék mellett, amikben hitt, amelyeknek bizalmat tudott adni. Számos interjújában leszögezte, hogy a családja az, amely a földön tartja, és a realitások talajára húzza a művészi magasságokból.

2013-ban mind Békéscsabán, mind Szegeden végigtomboltam a 2084 koncerteket, most pedig kíváncsian várom, hogy az Igazán-turné mit tartogat. Az eddig megismert új szerzemények letisztult hangzása és visszafogottsága mellé vajon mi társulhat.
Jövő héten ilyenkor már szerencsére minderről már be is tudok majd számolni Nektek! Visszaszámolás indul! Úgy IGAZÁN!

Kép forrása: akos.hu

Mia