Békéscsaba szépét keresik a hétvégén!

A Szépet a Színpadra Egyesület most szombaton Békéscsaba szépét keresi. Június 6-án, szombaton a Csaba Centerben minden a szépségről fog szólni, és ismét egy fokkal közelebb kerülünk ahhoz, hogy szeptemberben a szervezők megtalálják a megye szépét, aki pátriánkat képviseli majd a Miss Alpok Adria versenyen! Oszlács Norberttel vagy ahogy a legtöbben ismerik Oszival, az egyesület elnökével beszélgettem.

plakát

Viharsarki Kanapé: Hogy jött létre a Szépet a Színpadra Egyesület?Oszi: Az ötlet előzménye az volt, hogy én 2013-ban megszerveztem Békéscsabán a Miss Alpok Adria Szépségverseny döntőjét. Ez csak egy egyszeri szépségverseny volt, és utána jött ebben az esztendőben egy felkérés, hogy szálljak vissza mind marketing, mind tervezés, mind kommunikáció szempontjából, és szervezzünk egy szépségkirálynő választást. Majd Kiss László barátommal, aki a Jövő Építők Turisztikai Desztináció Management elnöke, közösen létrehoztuk a Szépet a Színpadra Egyesületet.
Az egyesület célja, hogy Békés megyében az amatőr művészetet, a színpadi programokat elősegítse, felkarolja. Ennek az egyesületnek a jóvoltából a Neo Divatstúdió közreműködésével ebben az esztendőben négy szépségkirálynő választást szervezünk a megyében.

pálinkaszépe

VK: Melyik ez a négy szépségverseny? A békéscsabai verseny válogatója a Munkácsy Hotelben volt május 31-én, vasárnap.
Oszi: Az első versenyt a gyulai pálinkafesztiválon rendeztük meg április 18-án. Június 6-án, szombaton választjuk meg Békéscsaba Szépét. Augusztus 20-án, az Európai Kenyér Ünnepen folytatjuk majd, végül szeptember 5-én, Szarvason a Szilvanapok keretén belül zárjuk a versenyek sorát.
A Miss Alpok Adria megyei döntőjébe piramis rendszer alapján kerülnek be a versenyzők. A Pálinka szépe, a Békéscsaba Szépe, az Európai Kenyér Ünnep szépe és a zsűri által kiválasztott lányok méretettnek majd meg szeptember 5-én, Szarvason.
Érdemes a versenyekről tudni, hogy komoly díjazással bírnak. Amellett, hogy 16 belföldi wellness hétvége talált/talál majd gazdára, szépségcsomagokat és portfólió fotózásokat is kiosztunk a résztvevők között. De Varró Renáta, többszörös aerobik bajnok személyi edző is hozzájárul bérletekkel a lányok bombaformájának megőrzéséhez! Szeptember 5-én, a döntőn még egy csúcsmobillal is gazdagodik majd a királynő!
Ráadásul egy kétszemélyes repülős utazás élményével is megajándékozzuk majd az a szerencsés hölgy, aki a megye szépe lesz. Nekem külön szívügyem, hogy az eddigi megyei szépségversenyek gyakorlatától eltérően a királynő ne busszal érjen majd célba, hanem egy két és félórás repülőutat követően landoljon, és egy héten keresztül élvezhesse majd egy négycsillagos szálloda minden kényelmét all inclusive! A terv, hogy a győztes Tunéziába repülhessen a párjával vagy kísérőjével!

BCS szépe

VK: Mi volt az előválogató forgatókönyve?
Oszi: Berendeztük a Munkácsy Hotel konferenciatermét, megjelentek a lányok, akiket a szakmai és támogatói zsűri értékelt. Ők választották ki azt a 10 hölgyet, akik bekerültek a Békéscsaba Szépe döntőjébe, és most szombaton bemutatkozhatnak majd a nagyközönség előtt a Csaba Centerben.
A zsűri összeállításakor komoly figyelmet fordítottunk a szakmaiságra. Ezért fotós, kozmetikus, fodrász és szépségszalon vezetőt is egyaránt helyet foglal benne.

VK: Mit érdemes tudni a versenyzőkről? Kik nevezhettek?
Oszi: 15 és 27 év közötti hölgyek jelentkezését vártuk. Azt el kell mondanom, hogy a 18 éven aluliak csak szülői engedéllyel indulhattak. Erre szigorúan odafigyeltünk, számon kértük rajtuk.
Korábban arra is volt példa, hogy egy szegedi lány volt Békéscsaba szépe. Most is a régió számos pontjáról érkeztek lányok. Összesen 47 lányt értékelt különböző szempontok alapján a stáb és közülük 10-et juttatott tovább a szombati döntőbe.
Azt tudni kell, hogy nagyon szigorú értékelési és pontozási rendszerrel dolgozott a zsűri. Egyaránt figyelembe vettük az arcot, az alakot, a mozgást, a kisugárzást vagy a kommunikációs képességeket.

VK: Milyen felkészítésen vesznek részt a szerencsések?
Oszi: A hét folyamán kommunikációs és mozgás tréningen is részt vettek a lányok. A megmérettetés napján látogatnak majd el szépségszalonba és fodrászatba, hogy a legjobb formájukat nyújtsák majd a színpadon a Csaba Centerben.

VK: Milyen kísérőprogramjai lesznek a szépségversenynek?
Oszi: Június 6-án, szombaton minden a szépségről szól majd a Csaba Centerben! Ezen a napon castingok várják a vállalkozó szelleműeket, a látogatók megismerkedhetnek majd a különböző szépségszalonok kínálatával és szolgáltatásaival.
De divatbemutatók és sztárfellépők is színesítik majd a programot. Csordás Ákos és Tabáni István is fellép majd szombaton, a műsorvezető pedig én leszek. Június 6-a tehát a szépségek napja lesz a Csaba Centerben!

VK: Békéscsaba Szépe a jövőben a megjelenik majd a város rendezvényein?
Oszi: Felvettem a kapcsolatot a város vezetésével. Tetszett az ötlet, így a jövőben a legszebb hölgy helyi vagy akár budapesti rendezvényeken is képviselheti majd a várost a standokon, mint Békéscsaba arca. De minderről még folynak a tárgyalások.

Képek forrása: csabacenter.hu, gyulaihirlap.hu, csabaimerleg.hu

Mia