Legyél te is “Befutó”!

„Befutó” néven indított egyedülálló gyakornoki programot a szegedi kommunikáció tanszék. A kezdeményezés célja, hogy már tanulmányaik ideje alatt gyakorlati tapasztalatokhoz juthassanak a hallgatók. A programban résztvevő üzleti partnerek pénteken írták alá az együttműködést a tanszék vezetőjével, Dr. Szajbély Mihály dékánnal – tudtuk meg Medgyesi Konstantin egyetemi tanársegédtől.

 befuto01

Elsőként négy vállalkozás csatlakozott ahhoz a gyakornoki programhoz, melyet a szegedi Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék indított hallgatói számára. A kezdeményezés azt tűzte ki célul, hogy könnyítsen az egyetemisták anyagi terhein, valamint kiváló gyakorlati lehetőséget biztosítson számukra már tanulmányaik során.

Az első együttműködési megállapodásokat most pénteken írta alá Dr. Szajbély Mihály, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője, a szegedi Bölcsészettudományi Kar dékánja a gyakornokokat fogadó cégek képviselőivel. A sajtónyilvános eseményen Pfeff Dániel, a Magyar Telekom Nyrt. értékesítési régióvezetője a tanszékkel jól működő, 2011 óta tartó gyümölcsöző együttműködést méltatta, valamint bizalmát fejezte ki a Befutó-program jövőbeni közös sikerei kapcsán. Belák Henriett, a CAS Software ügyvezető-helyettese kifejtette, hogy szervezetük öt gyakornoki helyet is biztosít: céljuk, hogy céges keretek között próbálhassák ki a hallgatók a tantermekben elsajátított tudást. R. Tóth Gábor, a Délmagyarország főszerkesztője a tehetségek felkarolását emelte ki, akiknek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy minél hamarabb munkahelyi környezetben bizonyíthassák rátermettségüket és szakmai felkészültségüket. Az első együttműködő partnerek között találjuk még a szegedi Tourinform irodát is, ahol főként közösségi médiás és mobilkommunikációs feladatok várják majd a leendő gyakornokokat.

 befuto02

Az eseményen Szajbély Mihály kiemelte, hogy a szegedi kommunikáció tanszéknek hosszú évek óta kiemelt célja, hogy a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelően erőteljes gyakorlati képzést biztosítson hallgatóinak. Különleges képzési lehetőségeket is kínálnak az egyetemistáknak: a mobil- és közösségi médiás képzés mellett egyedi mesterképzéssel és mester-specializációkkal is várják a leendő kommunikáció szakos hallgatókat Szegeden.

Képek forrása: sajtóanyag