Ökölvívó mérkőzések Makón

Makó városa adott otthont a Dél-Alföldi Ökölvívó Régió 2015-ös év pofonparti sorozat első etapjának. Január 23-án a makói Erdei János Városi Sportcsarnokban a meghívásos mérkőzésen három megyéből 9 egyesület 67 versenyzője mért be.

pofonparti02

A Marosparti – Pofonparti Ökölvívó mérkőzések Erdei János emlékére elnevezésű tornán 25 pár lépett a ringbe, hogy megmérettessék tudásukat. A mérkőzések remek hangulatban, több mint 250 szurkoló előtt sportszellemben zajlottak.

Takács István, a versenybíróság elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a pofonparti sorozat célja az ökölvívás népszerűsítése mellett, segítse a fiatal versenyzőket a fejlődésben, hogy helyt tudjanak állni a magyar bajnokságokon, nagyobb versenyeken. “Tavaly megalapították a régiókat. A Dél-Alföldi Ökölvívó Régióba a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye tartozik. A benne szereplő klubok találkoznak, így több lehetőségük van a fejlődésre. A makói pofonpartin országos bajnoki helyezettek is részt vettek, például Kovács Pál többszörös magyar bajnok” – tudtuk meg a versenybíróság elnökétől.

Takács István beszélt Erdei János makói származású ökölvívóval való kapcsolatáról is: “János gazda Makón kezdte az edzői pályafutását. Gyakran lejárt az edzésekre, szaktanácsokat adott, nagyon sokat segített a fejlődésben. Nagy sérelme volt a Helsinki olimpia, politikai áldozatnak tartotta magát.”

Képek forrása: Merész Ferenc

Dani