Udvaros Dorottya a 14. Páger-díjas

A színművésznő vasárnap vette át Téni bácsi arany pecsétgyűrűjének pontos másolatát a Hagymaházban.

NAC_9770

A díjátadó előtt Páger Antal egykori szülőházánál helyezték el az emlékezés és a tiszteletadás virágait a család képviseletében az unokák: Gyarmathy Antal, Gyarmathy Bea és Gyarmathy Krisztina, Makó Város Önkormányzata nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester. A 14. Páger-díjas: Udvaros Dorottya, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő kedvenc virágából, jácintból készült koszorút helyezett el, a díj kuratóriumi tagjai nevében: Réz András filmesztéta és Szalma Tamás Jászai Mari-díjas színművész koszorúzott.

A zsúfolásig megtelt Hagymaházban, a díjátadó ünnepségen Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony visszaemlékezett a díj alapítóira és megköszönte egy-egy págeri idézettel ellátott tollal az ötletgazdák kreativitását. Karsai Ildikó, Varga Márta, Sipos Jenő és a 2012-ben elhunyt Franyó Róbert nevében édesapja Franyó János kapta meg az elismerést.

A város első embere az alábbi mondatokkal köszöntötte Udvaros Dorottya művésznőt: “A tehetség a génekkel került a díjazott művészekbe, melyet olyan szakmai alázattal kezelnek, úgy égnek a színpadon a közönség kedvéért, hogy méltán érdemelték ki a Páger-díjat. Ebbe a kiemelkedő közösségbe került bele Udvaros Dorottya színművésznő 2015-ben. Tegnap este a Nyugalom című filmjét néztem meg, amolyan ráhangolódásként a mai napra és a film vége után megerősítést nyert bennem az egyébként is nyilvánvaló: szerepeiben bennünket, a közönséget elzár a világtól. Minden szállal a színészi játékához köt a darab elejétől a végéig. A mai délután a művésznő jelenlétével egy olyan esemény Makó város lakosainak és kulturális életének, mellyel csak a köszönet hangján szólhatok, mint polgármester és mint makói polgár.”

Forrás: Major Zsuzsanna sajtóreferens, Makó Város Önkormányzata Kabinet Iroda

Fotó: Naszradi András

Dani