A retro, ami felpörget – Jampec Party

Lassan öt éve annak, hogy egy baráti társaság gondolt egy nagyot, és egy közös zenei ízlés mentén életre hívta a Jampec Party bulisorozatot, amely azóta évente háromszor is felpezsdíti a szegedi éjszakát. Legközelebb szilveszterkor a Sárkány Pubban csavarják fel a szőnyeget a jampik! Az egyik ötletgazdával, Gór-Nagy Gáborral beszélgettem.

party

Viharsarki Kanapé: Honnan jött a Jampec-party ötlete? Miért pont erre a korszakra alapoztatok meg egy partysorozatot?
Gór-Nagy Gábor: Az alapötlet 2010 elején, egy panel aljában, bicikli tárolóból átalakított “klub” szobában történt, ahol akkoriban nagyon sok időt töltöttünk barátainkkal. Éppen zenéket hallgatunk amikor Dave barátom mutatott egy olyan bandát akik a slágerdalokat írják át Rockabilly alapokra! nagyon megtetszett mindenkinek. És jött a felkiáltás! Basszus csináljuk egy ilyen bulit! S mi legyen a neve? hmm… Legyen JAMPEC PARTY! 🙂 A műfajt addig is csíptük, de úgy gondoltuk nem ártana megismertetni azokkal is akik lehet, hogy soha nem is hallgatták volna! Ennél a korszaknál nincs szebb, itt futottak a legnagyobb zenészek, elég csak mondjuk Elvis Presley-re gondolni.
Már az első rendezvény közel 200 fővel futott. A legutóbbi bulink pedig több mint 600 főt számolt!

VK: Milyen volt a kezdet? Hogy állt össze a stáb?
GNG: 
Nem volt nehéz, volt tapasztalatunk rendezvényszervezés területén így tudtuk, mit hogy hova kinek.
Kerestünk egy helyet, egy lemezlovast és gyíííí 🙂 Baráti társaságunkkal közösen dekoráltunk, régi bútorokat, lámpákat, lim-lomokat gyűjtve összeraktuk a party arculatát, és egy fél Trabantot Dj-pultnak. Akkor még terveztük, hogy lesz folytatás.

VK: Milyenek a bulikról a visszajelzések? Ha jól tudom, akkor már Szeged határát többször is átléptétek.
GNG: Sajnos sokan nem tudják, hogy a Party nem egy-egy adott hely rendezvénye, hanem külsős, és a helyek hiányosságait, problémáit is gyakran velünk azonosítják be, de ezzel sincs gond. Mindig kapunk, hideget-meleget.
Szerencsére az esetek 99%-ában szuper visszajelzések jönnek, ezért folytatjuk! Igen, voltunk több városban legutóbb Dunakeszin ahol Fenyő Mikivel, és a Chevromandala zenekarral toltunk le egy Jampec Partyt , ami nagyon jól sikerült!

piknik

VK: Milyen gyakran “csavarjátok fel a szőnyeget”?
GNG: 
Szegeden két-három rendezvényt csinálunk évente, egyet prilisban, egyet októberben és ha van kedvünk hozzá akkor Szilveszterkor! 🙂 Szegeden kívül pedig ahogy adja magát, ha hívnak megyünk 🙂

VK: Mit takar a Jampec Piknik elnevezés?
GNG:
A Jampec Piknik egy álmunk, ami reméljük 2015-ben megvalósul!
Sokat nem mondanék róla, legyen elég annyi hogy egy 2-3 napos szabadtéri rendezvény, amely a megelevenített korszakot idézi minden részletével!

VK: Most szilveszterkor hol találkozhatunk veletek?
GNG: Szegeden a Sárkányban!

jampi szilveszter

VK: 2015-re milyen terveitek vannak?
GNG: 
TURNÉ TURNÉ! 🙂
Több helyre megyünk és még több helyre szeretnénk! Pontosat nem tudok mondani, de lesz köztük fesztivál ahol Jampi sátorral települünk ki! A turné helyszíneket pedig folyamatosan keressük! Érdemes lesz figyelni a Facebook oldalunkat!

Képek forrása: Jampec Party Facebook oldala

Mia