Rácz Gergő egyszemélyes acappella videót kreált

Magyarországon elsőként egyszemélyes acappella videót készített Rácz Gergő, a V.I.P (1997-2001) és a Fool Moon (2004-től) tagja, aki 2013-ban a Csak állj mellém című dalával A Dal – eurovíziós nemzeti döntő résztvevője volt.

Rácz Gergő1

“Rácz Gergő Timeline című videójában nem csak az énekhangot hozza létre a szájával, hanem a hangszerekét is. A zeneszerző kiválasztott néhányat a legnagyobb sikerei közül, és acappella feldolgozást készített hozzájuk. Ezeket a dalokat most egyes egyedül adja elő, és a dobtól a gitárig mindent a saját hangjával helyettesít. Ilyen típusú egyszemélyes acappella átirat most készült először Magyarországon.

Gergő énekesként, zeneszerzőként, hangszeres zenészként és producerként egyaránt tevékenykedik. Éppen ezért jutott eszébe, hogy vajon milyen lehet, amikor ezeket a tapasztalatokat egyetlen videóban mutatja be. Emellett kíváncsi volt arra is, hogy mennyire tudja megközelíteni a hangszeres zenék hatását csak emberi hangokkal helyettesítve. Úgy tűnik igencsak jól, ugyanis facebookon és youtubeon is óriási lelkesedéssel kommentálják és osztják meg egymással az egyre népszerűbb újdonságot” – olvasható Rácz Gergő produkciós irodájának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Képek forrása: Rácz Gergő produkciós iroda

Dani