“Fel kell töltődni szeretettel a következő év előtt…” – debütált az Ajándék

Pár napja debütált a Duna Televízióban Lobó Szalóky Lázár és Bodrogközy Rita új, ünnepi dala, az Ajándék. Lázárt az új dalról, a karácsonyi ünnepkörről és a jövőbeli terveiről kérdeztem.

lszl2
Viharsarki Kanapé: Hogy született meg a Bodrogközy Ritával közös új dalotok?
Lobó Szalóky Lázár: Több dalon is dolgoztunk már, hiszen Rita és az én szólólemezem párhuzamosan készül. November elején kiugrott belőlem ez a dal, amit előbb Felföldi Zsoltival készítettünk véglegesre a zenei téren, majd Bodrogközy Ritával készítettük el a dalszöveget.
VK: A karácsonyi időszak mit jelent számotokra?
L. SZ. L.: Ilyenkor azt hiszem sokkal érzékenyebbek vagyunk. Én például Karácsony előtt nagyon szeretek bent lenni, a szeretteimmel együtt tevékenykedni a konyhában, beszélgetni, filmezni, sétálni. Ez egy megnyugvós, összebújós időszak, ami egy hajtós év után nagyon fontos szerintem. Fel kell töltődni szeretettel a következő év előtt, hogy annak is a lehető legnagyobb elszántsággal állhassunk neki.
VK: Milyen üzenetet kívántok közvetíteni a dallal?
L. SZ. L.: A dal üzenete az, hogy az emberek egymásnak örüljenek karácsonykor, az együttlét és a közös ünnep legyen a legfontosabb.
VK: Ritók-Filip Áron gyulai fotós is egyre többször tűnik fel mellettetek. Neki mi a szerepe a közös munkátokban?
L. SZ. L.: Ő a Dirty Slippers zenekar fotósa már 3 éve, így a szóló dalokhoz készülő sajtóanyagok és lemezborítók grafikáját, fotóit is vele készítjük.
lszl
VK: Az idén terveztek valahol közös fellépést még? Mik a 2015-ös terveitek?
L. SZ. L.: Idén nem állunk már színpadra. Rita is és én is közel száz élő koncertet tudunk magunk mögött ebben a rendkívül sikeres évben. Így most a stúdiómunkálatokon van a hangsúly. Legközelebb február 13-án Békéscsabán, a Café One-ban leszünk láthatóak.
Képek forrása: Lobó Szalóky Lázár Facebook oldala
Mia