“Megyünk tovább az úton…” – interjú Lobó-Szalóky Lázárral

Lobó-Szalóky Lázárt a legtöbben a gyulai Dirty Slippers zenekar frontembereként ismerhetik. Zenekarával már jó pár európai turnét maguk mögött tudhatnak, és nem telik el úgy hónap, hogy ne hallanánk róluk. Lázár nemrég előrukkolt Bodrogközy Ritával közös duettjével, amelyet egyre többször játszanak a rádiók. A zenekarról, az új dalról és a távlati terveiről is kérdeztem.

IMG_5020

Viharsarki Kanapé: A Dirty Slippers nevű zenekaroddal jó régóta együtt zenéltek, most duettben hallhatunk. Mi újság a zenekar háza táján?
Lobó-Szalóky Lázár: 
Köszönjük, fantasztikus éven vagyunk túl. Sikerült átlépni egy nagyon fontos határt. Ennek értelmében idén a legjobb hazai fesztiválokon, városi rendezvényeken, a legjobb idősávokban tudtunk játszani. Hálásak vagyunk, hogy a szervezők annak ellenére, hogy tudatosan kimaradunk a celebvilágból és kereskedelmi médiából, nagy bizalmat szavaznak nekünk mindenhol. Közben készül az új lemezünk is, melyet 2015 derekán tervezünk megjelentetni, rengeteg meglepetéssel. Valamint majdnem elfelejtettem, idén a Guns N Roses, Papa Roach zenekarok legendás testvérzenekarával a The Last Vegas-szal koncerteztük végig Európát, sok helyen telt házas koncerteket adtunk Európa legjobb klubjaiban. Fantasztikus érzés!

VK: Korábban voltak már szólódalaid vagy duettjeid?
L. Sz. L.: 
Igen, 2012 vége óta készülnek szóló dalaim, többet, mint például a Felnőttél már-t, ami az egyik személyes kedvencem, gyakran játszották a rádiók is.

526508_0_1_GYHRCS008

VK: Mióta ismeritek egymást Bodrogközy Ritával? Hogy jött az ötlet, hogy együtt dolgozzatok?
L. Sz. L.:
 Rita már akkor színpadon állt, amikor én zenélni kezdtem és mindig is csodáltam a hangját és a karakterét. Ő egy jelenség, és sokan nem tudják itthon, de Ő énekli a legjobban Cserháti Zsuzsa dalait. Mindig figyeltük egymást, egymás munkásságát. 2013 végén pedig, amikor a szóló zenekaromat összehoztam, nem volt kérdés, hogy repül neki a meghívó.
Az első próbákon nyilvánvalóvá vált, nekünk együtt kell dolgozni. A koncertek után pedig leültünk ötletelni, gondolkodni,hogy miként lehetne ezt folytatni. Felföldi Zsolti, zongorista barátom stúdiójában továbbra is foglalkoztam a szóló dalaimmal, rájöttem,hogy a felvételek is igényelnek egy markáns, de ugyanakkor szép női hangot. Így újra csörgött Rita telefonja és azóta már több közös dal is elkészült. A szóló lemezem, a Sinus mellett, elkezdtük a Rita debütáló lemezét is megírni.

VK: Rita mennyire utazik másabb stílusban, mint te? Mit érdemes az ő pályájáról tudni?
L. Sz. L.: 
Érdekes, mert Ő tényleg minden stílusban megtalálja a helyét, mégis talán a pop-rock felé hajlik Ő is a legjobban. Rita pályájáról rengeteg mindent lehetne mondani, de szerintem elég annyit elmondanom,hogy a nemzetközi Who is Who? (Ki kicsoda?) lexikonban szerepel a neve, a díjaival együtt, szerintem ez hatalmas elismerés.

VK: Hogy oszlottak meg köztetek a feladatok?
L. Sz. L.: Általában van egy dalötletem és azonnal elviszem Zsoltihoz a stúdióba. Ott elkészítjük a zenei felvételeket, majd ennek végeztével, csatlakozik a munkához Rita is. Ő az énekdallamokban és a dalszövegekben nagyon otthon van. Több olyan dalszöveg is született már, ahol az egyik sort és versszakot Ő jegyzi, a másikat pedig én. Ilyen például az Ajándék című közös dalunk is, ami Karácsony előtt kerül a rádiókba.

aasd

VK: Ha jól tudom ezzel a dallal neveztek az Euróvíziós Dalfesztiválra is. Milyen mezőnyre számítatok? Mik a kilátásaitok?
L. Sz. L.: 
Igen, valóban szó van róla, de igazából ez csak egy lehetőség. A Minden rendben promóciós kampánya sem e köré van építve.
A Dal egy nagyon zárt világ, évről-évre szinte ugyanazok a produkciók és dalszerzők jutnak be, így nyilván nem tesszük fel rá az életünk. Ha bejön, bejön, ha nem, akkor sincs baj, hiszen szépen halad a dal megtekintése a Youtube-on is ( 24 óra alatt, több,mint 1500) és sok rádió játssza már napi szinten.

VK: Nemrég játszák a dalt a hazai rádiók. Milyenek az eddigi visszajelzések?
L. Sz. L.: 
Csupa jót kaptunk, sőt, voltak olyan rádiók is, akik azt mondták, ez a legjobb dal, amit valaha hallottak tőlem. Ez azért simogatni tudja a lelkem.

VK:  Miként látod a jövőd? Mi a legnagyobb álmod zenei téren?
L. Sz. L.: 
Nagyon sok álmom már megvalósult, akár a slágerlistás dalokra, klipekere gondolok, akár az Európa turnékra vagy arra, hogy meg tudunk élni a zenekarból. Ez azért mind nagy dolog szerintem és itthon ritka is. Ezerrel megyünk tovább az úton, amelyen olyan fantasztikus emberek bábáskodása kísér, mint Zorán vagy a Republic zenekar tagsága és managere, Abella Miklós.

Képek forrása: Lobó-Szalóky Lázár Facebook oldala

Mia