Kovács Norbert világbajnoki esélyes

Az idén 25 éves jubileumát ünneplő Makó Budo Klub mögött nemcsak számos szakmai rendezvény van, hanem sok áldozatos munka és verejték, már ami a sportolók felkészülését illeti. Ennek egyik gyümölcse érett meg Kovács Norbert személyében, aki szeptember 6-14. között részt vesz a Korcsoportos Kick-box Világbajnokságon az olaszországi Riminiben.

MBK001

Márton Imre klubigazgató a mai sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy a Makó Budo Klub jubileumi éve programokban bővelkedik. A kisebb rendezvények, versenyek mellett márciusban kétszer is megtöltötték versenyzőkkel az Erdei János Sportcsarnokot, egyszer a Taekwondo Magyar Bajnoksággal, egyszer pedig az Aerobik Diákolimpia elődöntőjével. Áprilisban az egyesület közreműködött az Európai Aikido Szövetség Közgyűlésének és Konferenciájának szervezésében, augusztusban nemzetközi edzőtábort szerveztek.

A 17 éves sportoló, Kovács Norbert az idén június 21-én a veresegyházi WAKO Kick-Box Magyar Bajnokság Junior Döntőjén elnyert Magyar Bajnoki címmel jogot szerzett a Junior, Cadet Világbajnokságra.

Norbert a Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium végzős tanulója, nyolc éven keresztül klasszikus balettet tanult, majd 3 éve a küzdősportok világában éri el sikereit. Tehetségének felfedezője Makó Róbert, két hónapja pedig Makó János dolgozik vele.

A Makó Budo Klub több tehetséges versenyzőt is kinevelt már, többek között Makó Evelynt és Tombácz Tímeát.

A világbajnokság kijutásához szükséges források a kezdeti nehézségek ellenére rendelkezésre állnak. A Makó Budo Klub 75 ezer forinttal, Makó Város Önkormányzata 50 ezerrel, a Hagymatikum Fürdő 20 ezerrel támogatja Norbert részvételét. Ezen kívül vannak még kisebb támogatók, ugyanakkor a költségek többi része a családra hárul.

A Viharsarki Kanapé szerkesztősége kitartást kíván Norbertnek és sikeres versenyzést az olaszországi Riminiben.

Képek forrása: Viharsarki Kanapé

Dani