Elrajtolt a SZIN!

Sokak nagy örömére augusztus 26-án, kedden egy 0. nappal elrajtolt a nyárzáró Tisza-parti party. Olyan húzónevek csalogatták be az újszegedi Partfürdő területére a fesztiválozókat, mint a Pendulum, a 30Y vagy a Bohemian Betyars.

partm

Az első nagy koncertet az Ocho Macho prezentálta és a “Jó Nekem” című számukat szinte kivétel nélkül mindenki hangosan énekelte a SZIN Nagyszínpad előtt. Majd őket követték a pécsi 30Y-os fiúk, akik hozták a formájukat, és megmutatták milyen is az igazi hazai alternatív muzsika. Az NNG Live! koncert sátrában a Honeybeast lépett fel, míg az Árkád Party Arénában olyan DJ-k pakolgatták a korongokat, mint Bárány Attila vagy Sterbinszky.

szin2

A 0. nap mindig a fesztiválra való ráhangolódásról, a beköltözésről is szól, illetve a bérlettel rendelkezők kihasználva az első lehetőséget, tömegesen csekkolnak be a fesztiválra.
Kurucsai János, a SZIN sajtószóvivője a következőket nyilatkozta: “A bérlettel rendelkezők idén 2 karszalagot kapnak, egy szövetet és egy papírt, a napijegyesek csak a szokásos papírt. A karszalagokon egyedi vonalkód van, melyet be- és kilépésnél is leolvasnak. Erre egyrészt azért van szükség, mert pontosan tudnunk kell, hogy hányan tartózkodnak a fesztivál területén, elkerülve olyan, hazánkban sajnos már többször is előforduló eseteket, amikor jóval többen voltak bent egy rendezvény területén, mint lehetne, és ezért ezek tragédiába is torkollottak. Másrészt a tavalyi évek karszalag hamisítási ügyei miatt idén új megoldást kellett találnunk ennek megállítására. A különös biztonsági intézkedések mindenki érdekeit szolgálják.

szin1

A beléptetés tovább tartott a 0. napon, mint gondoltuk, de ennek több oka is volt. Egyrészt nagyon sokan és koncentráltan érkeztek 17.00 órától, jóval kevésbé oszlott szét a tömeg, mint egyébként szokott. A különös biztonsági intézkedések, a beléptetésnél a csomagok átvizsgálása is lassító tényező volt, de a biztonsági előírásoknak meg kell felelnünk. Sajnáljuk és elnézést kérünk a hosszas várakozás miatt! Ez ránk is extra feladatokat rótt, de a megfeszített munkának köszönhetően este 11-re mindenki bent volt. A mai napot azzal kezdtük, hogy bevezettünk olyan intézkedéseket, amelyekkel jelentős mértékben gyorsítjuk innentől kezdve a bejutást. Mivel a bérletesek nagyobb része már megérkezett a fesztiválra, ezért jóval kevesebb embernek kell biztosítanunk a bejutást, de a gyorsaság érdekében mindezt háromszor annyi emberrel és eszközzel támogatjuk. A napijegyüket a helyszínen megvásárlók pedig 5 kasszánál is tudnak jegyet venni. A már becsekkolt fesztiválozóknak külön, nagyobb méretű gyorssáv lesz kialakítva. Túl vagyunk a 0. napi nehézségeken, így az első napon már gördülékenyen folytatódik a fesztiválozók bejutása a SZIN-re, ahova fergeteges koncertekkel és bulikkal, valamint barátságos árakkal várunk mindenkit” – zárta sorait Kurucsai János.

Ma este a hangulatot olyan bandák fokozzák majd, mint a ska zenét játszó PASO, a Magashegyi Underground, a nagy brit kedvenc Example vagy az évek óta visszatérő fellépő, a Russkaja.
A fesztivál aktualitásairól és érdekességeiről ezentúl naponta igyekszünk tájékoztatni benneteket! Addig is kövessétek nyomon a hivatalos SZIN Facebook oldalt vagy látogassatok el a szin.org oldalra.

Képek forrása: SZIN hivatalos Facebook oldala

Mia