Dancemix – örökzöld tánclépések

Szinte nem telik el úgy év, hogy a zeneipar ne termelne ki egy jobb esetben emlékezetes, más esetben pedig egy olyan butuska dalt, aminek a koreográfiája gondoskodik arról, hogy a leglaposabb bulikat is felpörgesse szerte a világon.
A következőkben ilyen darabokat porolunk le.

04-gangnam-style

Michael Jackson: Thriller

1982-ben a pop koronázatlan királya egy közel negyedórás kisfilmet készített, amely tökéletes megalapozása még ma is egy-egy halloween bulinak. A sztori nagyjából mindenki számára ismerős: egy kissé félresikerült randi még inkább horrorrá válik, mikor az énekes hirtelen zombivá változik és élőhalott társaival különös táncot lejt a riadt lány előtt.
A kultikus koreográfiát azóta is sokan átdolgozzák, többek között a Hirtelen 30 című filmben is ellejtették egy házibuliban, és alaposan feltűzelték vele a hangulatot.

De a bollywoodi paródia sem maradhatott ki. Azt mindig is tudtuk, hogy az indiai mozigyár mennyire ki tud dolgokat fordítani, de ennyire! A zene az eredetivel még köszönöviszonyban sincs! Nézzétek csak!

Los del Rio: Macarena

A 90-es évek is adtak jócskán rágcsálnivalót a stílusítészeknek. Arra már pontosan nem emlékszem, hogy a Los del Rio nevet viselő formáció, amely két idősebb férfit takart valójában, egyslágeres zenekar volt-e vagy sem, de az tuti, hogyha nincs az alábbi videóban is látható, jó mozgású hölgykoszorú mellettük, akkor ma a Macarenara nem úgy emlékeznénk sokan, mint arra a dalra, amelyre a tinidiszkóban roptuk, hanem ment volna a süllyesztőbe. Ki az aki még tudja a táncot!? 😀

Las Ketchup: Ketchup Song

Több mint tíz éve nem volt buli és rádiós kívánságműsor a csinos, spanyolul karattyoló lányok butácska dala nélkül. A Macarena-hoz kicsit hasonló, refrén alatt járandó tánc pedig talán nemcsak nekem dereng fel, hogyha ráérősebb pillanataimban rákeresek az Assereje-re (eredeti cím – szerk.) a legnagyobb videómegosztó portálon .

Shakira: Vaca Vaca (This time for Africa)

Azért a Thriller mellett legyen még valami minőségibb muzsika, amely értéket is közvetített és még jó célt is szolgált. Szinte hihetetlen, hogy a kolumbiai énekesnő, aki az idei foci VB egyik dalát is jegyezte, már négy éve segített hozzá ugyancsak egy VB himnusszal ahhoz, hogy a testnek és léleknek egyaránt jót tevő zumba még ismertebbé váljék. A zene, a tánc és a szöveg harmóniájának köszönhetően a sport fontossága mellett az afrikaiak sorsára is ráirányította a világ figyelmét. Arról nem is beszélve, hogy még vagy két évig a dal megjelenése után is jócskán akadtak olyan bulik, ahol a belevalósabb csajok jót “vacavacáztak” és elődták a komplett koreográfiát a táncparketten. 😉

PSY: Gangnam Style

PSY, a dél-koreai rapper és énekes akkor tett szert világméretű ismertségre, mikor egy igencsak rendhagyó klipet forgatott, amely rövid idő alatt mémmé vált. A “lovacskázós” és igencsak provokatív videót több sztár is felkapta, így a különc előadó híre még tovább terjedt.
A videoklip nézettsége 2012 végére átlépte az 1 milliárdot a Youtube-on, és több mint kétmillió lájkjával a portál legkedveltebb videójaként is beírta magát a rekordok könyvébe.

Kíváncsian várjuk, hogy a 2014-ből hátralévő hónapok tartogatnak-e még ilyen meglepetéseket, mint a fenti dalok!

Kép forrása: vulture.com

Mia