Tradicionális nyári aikido edzőtáborok

A 25 éves Makó Budo Klub és a Magyar Aikido Sportért Alapítvány több évtizedes múltra visszatekintő edzőtáborokat szervez és támogat Makón és környékén. Idén nyáron is számos lehetőség várja az edzőtáborozni vágyókat.

A nyár legelső táborát ahogy minden évben, idén is iskola után szervezték meg Makón és Székkutason. A makói gyerektáborban az ifjú aikidokák 1 hét alatt kemény edzésekkel fejleszthették tudásukat. A táborban a gyerekek az aikido és aikijo edzések mellett, Székkutason megismerkedhettek a sátorállítás és a hagyományos paprikás krumpli főzésének titkaival. Emellett volt rőzsegyűjtés, éjszakai tábortűz és őrség. Az edzéseket Márton Imre 5. danos aikido mester vezette, továbbá edzést tartott még Héjja László 4. dan, Szabóné Anikó 3. dan, Nagy Zoltán 2. dan és Nagy Dániel 2. dan.

A Makó Budo Klub gyerektábora után június 20-22. között tartották meg a székkutasi félnomád budo edzőtábort sensei Héjja László tanyáján. A félnomád jellegű táborba Makóról, Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Székkutasról, Szentesről, Csongrádról, Bajáról, Kalocsáról, Veszprémből és Székesfehérvárról is érkeztek aikidokák. A székkutasi edzőtábort egyébként 1986 óta minden évben megszervezik. Az idei edzéseken az eszközök használatára helyezték a hangsúlyt. A péntek délutántól vasárnap délig tartó tábor 14 szakmai és 2 erőnléti edzést tartalmazott. A szombat reggeli program egy 9 km-es távfutás volt. A edzőtábor végén minősítő kyu övvizsgákra került sor, ahol a legidősebb vizsgázó, a 63 éves Sipka József a legmagasabb kyu fokozatra (1. kyu) vizsgázott le, így követve fiait, akik tavasszal vizsgáztak le 1. danra.

A székkutasi felnőtt edzőtábort követően a Karcagi Aikido Egyesület szervezésében a VIII. Nagykun Aikido Edzőtábor adott helyet Karcagon az edzésre vágyóknak.

Képek forrása: Makó Budo Klub

Dani