Rajtra kész a SZIN! – összeállt a koncertnaptár

A szervezők bár július közepére ígérték, már a hónap elején elérhetővé tették a legrégebbi múltra visszatekintő szabadtéri zenei fesztivál részletes programját, amelynek idén is az újszegedi Partfürdő ad majd otthont. Jöjjenek a részletek!

SZINlogo_2014

Kora tavasszal még olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy a Szegedi Ifjúsági Napok az idén elmarad, de hála a rugalmas problémakezelésnek a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. a szervezés jogát eladta a vendéglátással foglalkozó Tiszaparty Rendezvényszervező Kft.-nek. Így a nyárzáró mulatság az idén is vár mindenkit a napfény városába. A lelkes csapat gőzerővel munkához is látott, és majd két hónappal sokak kedvenc fesztiválja előtt összeállította a részletes koncertnaptárat, amelyben külföldi húzónevek is helyet kapnak a hazai kedvencek mellett.
Így rögtön a nyitónapon egyenesen a ködös Albionból érkezik hozzánk Example, de a közönség nagy kedvence, akiket ők maguk szavaztak meg a Russkaja sem maradhat ki.
A nulladik nap a nagyszínpad előtti teret többek között a pécsi 30Y tölti meg, míg a Klub Stage-ben két szegedi kötődésű zenekar, a Honeybeast és a Belmondo is megtáncoltatja majd a közönséget. A Honeybeast A Dal óta egyre jobban kitör az underground érából. A napokban jelent meg az U19-es labdarúgó EB-re írt szerzeményük, a Hazai pálya, amely egyben a versengés hivatalos dala is.

A nyitónap a ska kedvelőinek kedvez főleg. A már említett Klub Stage közönségét a SKAtch, a PASO és a Magashegyi Underground mozgatja majd meg. Este pedig érkezik a Russkaja! A második nap a nagyszínpadon részben a világzene bűvöletében telik. Fellép a Muzikfabrik, a Csík zenekar, a Kiscsillag és a fesztivál himnuszát is jegyző, Békés megyei Magna Cum Laude.

Azok is tudnak csatlakozni a forgataghoz pénteken, akik addig a melóban álltak helyet. A fesztiválozók késő délutántól hajnalig olyan zenekarok koncertjein csápolhatnak, mint az Irie Maffia, a Quimby, a Zagar vagy a Gypo Circus. A zárónap húzónevei között ott szerepel a Punnany Massif, a Subscribe vagy a Brains.
Az elektronikus zene kedvelőinek sem kell csüggedniük! Az Árkád Party Arénában a szegedi, a szerbiai és a francia éjszakai élet kedvelt lemezlovasai is tiszteletüket teszik majd, és gondoskodnak arról, hogy a nyárzáró partyn ne csak napközben legyen forró a hangulat. Sőt még a retro dallamok is helyet kapnak a kínálatban.

A részletes program ezen a linken érhető el: http://www.szin.org/timetable
Jó csemegézést mindenkinek! Reméljük idén is megtöltjük az újszegedi partot augusztus 27-e és 30-a között!

Fotó: szin.org

Mia