SZIN 2014 – újabb nevekről hullott le a lepel

Már csak 75 nap és ismét élettel telik meg az újszegedi part. A SZIN fesztivál szervezői újabb fellépők neveit tették közzé, ezzel is felcsigázva a régi-új bulizók kedélyeit. Lássuk a részleteket!

SZINlogo_2014

Több mint 60 fellépő neve már publikus az idei Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN), és még legalább ennyi név bejelentése hátra van. A külföldi zenei produkciók között szerepel a brit slágergyáros Example, a tavalyi SZIN közönségszavazáson élen végző Russkaja,  de találkozhatunk az ÁRKÁD Party Arénában Franciaország legjobb dj-jével, Quentin Mosimann-el is. A hazai zenei élet meghatározó fesztiválzenekarai közül is már sokan biztosnak mondhatják a helyüket. Ráadásul idén, egy nappal többet élvezhetünk a fesztiválból, hiszen 2014-ben is lesz 0. nap.

A SZIN Nagyszínpadának főszereplői között ott lesz napjaink zenei világának sztárja, a brit partiász Example, illetve a meghatározó hazai fesztiválzenekarok közül a Punnany Massif, a Quimby, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a The Carbonfools, a fesztivál 2007-ben kelt himnuszát jegyző Magna Cum Laude, a 30Y, a Brains, az Ocho Macho, az Anima Sound System vagy a Csík Zenekar.
Az ÁRKÁD Party Aréna hazai és külföldi sztár dj-k és elektronikus zenei produkciók kiemelt helyszíne lesz a SZIN-en. Ide érkezik Franciaország legjobb dj-je, Quentin Mosimann is, aki nem csak a lemezeket tudja pakolni, hanem dobosként és énekesként is megállja a helyét. Utóbbi bulihelyszínen a hazai és külföldi partyélet színejava feltűnik majd. Pörgeti majd itt a korongokat Metzker Viki, a szegedi klubéletből jól ismert Dj Lennard és DJ Kincses, de itt lesz majd Andro és a Suck My Disco nevű formáció is.

A programkínálatban a retro kedvelők is találnak kedvükre valót. Érkezik ugyanis Sheyla Bonnick, aki megidézi a diszkó fénykorát. De az underground műfajból is jócskán teszik majd tiszteletüket a nyárzáró fesztiválon. Csak pár név kedvcsinálóul: Intim Torna Illegál, Magashegyi Underground, a szegedi gyökerekkel is bíró Belmondo és az ír kocsmák hangulatát többek között meghonosító Paddy and the Rats.

A szervezők az élvezeteket az idén is megdobják egy nulladik nappal. A tavalyi évhez képest azonban annyi változással, hogy már a hivatalos megnyitó előtt minden programhelyszínt a lazítani vágyók rendelkezésére bocsátanak. Kurucsai János sajtószóvivő a nulladik napról a későbbiekben ígér bővebb információkat.
A fesztivál hivatalos oldalain folyamatosan elérhetőek az új információk, plusz egy fontos hír: kedvezményes árú bérleteket már csak június 14-éig válthatóak.

Ha a nyári naplótok még SZINesebbé kívánjátok tenni, fontoljátok meg, hogy lehúztok délre, és engeditek, hogy a Tisza tisztára mossa az agyatok, ahogy azt a Magna is énekli!

Kép forrása: Szegedi Ifjúsági Napok hivatalos oldala

Mia