Torkoskodjunk együtt 2014-ben is!

Lassan évtizedes hagyománya van annak, hogy a Magyar Turizmus Zrt. felhívására az ország valamennyi pontján az éttermek és vendéglátóhelyek csatlakoznak a Torkos Csütörtök programhoz. Az idén, március 6-án akinek kedve tartja féláron ehet és ihat. A következőkben ismerkedjünk meg kicsit ezzel a népszerű kezdeményezéssel.

Ahogy azt korábban ígértük a farsangos összeállításunkban nem megyünk el szó nélkül a Torkos Csütörtök mellett sem. A néphagyomány szerint a farsangi mulatságokat követően, hamvazószerda után a jó nép még kapott egy napot, hogy alaposan megtöltse a bendőjét minden földi finomsággal és mindazt zamatos italokkal legurítsa a húsvéti nagyböjt előtt. Mindazok, akik igazán betartották e keresztény hagyományt ekkor vettek magukhoz utoljára húst, és ezt követően 40 napig főként zöldésegeken és egyéb könnyű eledeleken éltek. (Ez némiképp hasonlatosságot mutat a manapság népszerű tavaszi méregtelenítő kúrákkal – szerk.)

Az idei évben a vendéglátósok amellett, hogy igyekeznek a lehetőségeikhez mérten olyan fogásokkal előrukkolni, amelyekben megmutatkozik a magyar konyha sokszínűsége és bősége, kiemelt figyelmet fordítanak a minőségi magyar sertéshús variálhatóságára Az Agrármarketing Centrum törekvéseivel összhangban pedig annak egészséges felhasználása is kiemelt figyelmet kap.
De természetesen nemcsak a magyaros és házias fogások közül válogathatnak a dözsölni vágyók. Érdemes alaposan végigböngészni az étel- és itallapokat, mert most olyan ételkülönlegességeket, mint a kaviárt, a libamájat vagy a lazacot is 50%-os kedvezménnyel kóstolhatunk meg!

Kép

A következőkben néhány viharsarki éttermet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, amelyek csatlakoztak a Torkos Csütörtök akcióhoz. Békéscsabán a nagy múltú Fiume Étterem várja vendégeit a város szívében, de a Kornélia Étterem is kedvezményekkel várja a betérőket. Szegeden több bár és szórakozóhely is lehetőséget ad a torkoskodásra. Csak néhány a teljesség igénye nélkül: Café Tisza, Pick Söröző és Étterem vagy a Dugonics Téri Kisvendéglő. De Hódmezővásárhelyen is találhatunk kedvünkre való vendéglőt.

További érdekességek és információk a http://www.torkoscsutortok.hu oldalon olvashatóak.

Kép forrása: Pinterest

Mia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s