Aikido évzárót tartottak Makón

Megtartották Makón a Magyar Aikido Sportért Alapítvány, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország és a Makó Budo Klub immár hagyományos Aikido Évzáróját. A rendezvénynek a Makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tornaterme adott otthont múlt héten szombaton.

Csoportkép (Aikido Évzáró)

A nap folyamán 11 órai kezdettel több mint 2 órás edzés keretében sajátíthatták el a résztvevők a technikákat sensei Márton Imre 5. danos aikido mestertől. A rendezvényre több százan érkeztek az ország minden részéből, úgymint Szeged, Hódmezővásárhely, Székkutas, Szentes, Csongrád, Kiszombor, Karcag, Szolnok, Veresegyház, Budapest, Dunaújváros, Baja, Kalocsa, Pécs, Kaposvár, Veszprém, és még sorolhatnánk. Az Évzáró jelentőségét emelte, hogy 130 éve ezen a napon született Uesiba Morihei, az aikido alapítója, Ōsensei.

A délután folyamán minősítő kyu övvizsgákra került sor, ahol több tucat aikido és battodo növendék mérette meg magát a vizsgabizottságok előtt. Ezután rendhagyó módon a Szegedi Aikido-Kultúra Egyesület és a Hódmezővásárhelyi Budo SE valamennyi tagja tartott aikido bemutatót a megjelent nézőközönségnek.

Az Évzáró szokásaihoz híven késő délután a sikeres vizsgák eredményhirdetésével folytatódott a program, majd ezt követően került sor a díjak átadására.

Először sensei Héjja László 4. danos aikido mestert köszöntötte sensei Bodnár Gyula, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország elnöke, Szél Isván, Székkutas község polgármestere és sensei Márton Imre, a Magyar Aikido Sportért Alapítvány kuratóriumi elnöke. A székkutasi mester 60. születésnapja és az aikidoval való kapcsolatának 30. évfordulója alkalmából vehetett át elismerést.

Ezt az „Év Aikidosa” cím átadása követte. Ezt a címet 2005-ben alapította a Makó Budo Klub és a Magyar Aikido Sportért Alapítvány azzal a céllal, hogy minden évben elismerésben részesüljenek azok, akik a legtöbbet tesznek az aikido népszerűsítéséért. Idén a kaposvári 2. danos Törő Zoltánnak és a szolnoki 1. danos V. Szabó Tamásnak ítélte a négy tagból álló kuratórium. A díjakat sensei Bodnár Gyula, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország elnöke és sensei Márton Imre, a Magyar Aikido Sportért Alapítvány elnöke adta át.

DSC_9171

Verebics Hajnalka az aikidoban és az aikidoért végzett több évtizedes magas színvonalú munkásságáért vehetett át elismerést sensei Márton Imrétől, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország általános elnökétől, technikai vezetőjétől, 5. danos aikido mestertől, majd sensei Bodnár Gyulától, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország elnökétől, 3. danos aikido mestertől posztumusz elismerést édesapja, a néhai Verebics Antal részére.

A nap zárásaként nemzetközi kapcsolattartásért Dr. Csanádi László orgonaművész, főiskolai tanár, a zenei előadóművészet mester-doktora vehetett át különdíjat sensei Márton Imrétől, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország általános elnökétől, technikai vezetőjétől, 5. danos aikido mestertől és Borbás Tibor 3. danos aikido mestertől.

Dani

Képek forrása: Makó Budo Klub

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s