Advent első vasárnapján nyit a karácsonyi vásár Békéscsabán

A Póstelekről  átmenetileg Békéscsaba megújult főterére költöztetett korcsolyapálya szombat délelőtt óta várja látogatóit, azonban a karácsonyi vásár megnyitójára december elsejéig, advent első vasárnapjáig még várni kell.

Image

A járókelők ma már mosolyogva szemlélhették a Szent István téren, ahogy kicsik és nagyok derűsen siklottak a jégen. Lassan a főtér fái és oszlopai is megkapják ünnepi jelmezüket, és esténként fényeikkel messziről odacsalogatják majd mindazokat, akik időben be kívánják szerezni a karácsonyi ajándékokat vagy csak kellemes környezetben kívánnak kikapcsolódni a dologidő után. Az ilyenkor szokásos finomságok, mind a kürtős- vagy a mézeskalács, a kenyérlángos, a forralt bor vagy a grog most sem maradhat ki a repertoárból. A szervezők azt ígérik, hogy a december elsejétől mindennap 10 és 20 óra között nyitva tartó forgatag bóvlimentes lesz. Az értékekre és a minőségre kívánják helyezni a hangsúlyt. Így a látogatók többek között kézműveses termékek, gasztronómiai remekek, könyvek és természetes alapanyagú kozmetikai szerek sokaságából válogathatnak majd.

 

A jövő hét folyamán az új energiatakarékos villogók is mind a helyükre kerülnek, vasárnapra már az összes faház megérkezik a térre, és mindennek a megkoronázásaként a hét méter magas ezüstfenyőt is feldíszítik a városháza előtt.
A karácsonyi hangulat megteremtéséről színvonalas programok gondoskodnak majd. A gyermekműsorok mellett a színház művészei és a színi tanház növendékei is kiveszik jócskán részüket a készülődésből, és előadásaikkal igyekeznek mindenkit ráhangolni az év legmeghittebb ünnepére.

A sokszínű képet továbbárnyalja majd az evangélikus egyház és a város több iskolájának közös munkája. Az evangélikus gimnázium tanulói a helyi egyház képviselőivel zenés Biblia-olvasásokat tartanak, és december 19-én Jézus születésének története is megelevenedik az ő közvetítésükben.  Míg az ünnepkör elmaradhatatlan szimbólumát, a betlehemi jászolt a BÉKSZI tanulói készítik, a kellékeket pedig a város különböző intézményei szolgáltatják hozzá. Így az ünnepi színteret mindenki a magáénak érezheti, és remek lehetőséget teremt majd közösségi és baráti összejövetelek számára egyaránt.

Mia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s