Finishbe ért a Best of Szentpéteri lemez

Már több mint egy hónapja jelentette be hivatalos facebook oldalán Szentpéteri Csilla zongoraművész, hogy elkészíti eddigi kiadott lemezeinek best of válogatását. Elképzelése alapján 18 dal kerül fel rá az Üzenet (2000), a Vadhajtások (2002), az Időzónák (2003), a Láva (2005) és a Spiritusz (2008) lemezekről.

Előzetesen a művésznő saját Deezer oldalán lehetett meghallgatni a feltöltött számokat és a kedves rajongók válogathattak kedvenceik közül, hogy melyeket szeretnék a best of lemezen hallgatni. Facebook beszámolói alapján a hozzá nem értők is rájöhettek, bizony nem kis felelősség és háttérmunka egy CD elkészítése.

szcsilla

“A cél, hogy nagyon színes, minden arcomat megmutató album legyen, mint ahogy eddig is – szerintem Tehát legyen temperamentumos, lendületes, dinamikus, megnyugtató, vágyakozós, szerelmes, szomorú, elgondolkodó, mélységes, patetikus, latinos, rockos, jazzes és így tovább.” – írta.

Mint megtudhattuk a CD munkálatait Deseő Balázs hangmérnök kollégájával és barátjával a Silverhill Studioba kezdték el, akivel már közel tíz éve dolgozik együtt.

A művésznő egyébként makai származású. Pályafutását a ma is nagy hírnévnek örvendő makói Bartók Béla zeneiskolában kezdte. Tanulmányait a szegedi Bartók Béla Konzervatóriumban folytatta, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián summa cum laude végzett és művészdiplomát szerzett Nádor György növendékeként. Finn és olasz ösztöndíjas volt. Rómában a Santa Cecilia Zeneakadémián mesterdiplomát kapott. Koncertezett többek között Amerikában, Németországban, Angliában, Ausztriában, Portugáliában, Szicíliában és a keleti országokban egyaránt.

Szentpéteri Csilla zongoraművész ma zongorájának, csodálatos virtuóz dalainak, gyermekének, férjének, családjának és természetesen Makó városának él. A művésznő igazi lokálpatrióta, mikor teheti mindig hazalátogat, nem mellesleg Makó arcaként viszi nevünket a nagyvilágba.

A Best of Szentpéteri lemezre már nem kell sokat várni! Mi biztosan meghallgatjuk! És Te?

Dani

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s